Vertrouwen, geloof en 100% commitment

In november 2007 kreeg ik tijdens de afwas een ‘brainwave’. Ik bedacht een wild, maf plan: ik, Sharon Kersten, zou een boek over het Enneagram gaan vertalen voor de Italiaanse markt om de dynamische visie op het Enneagram in Italië te verbreiden. En niet zomaar een boek, nee, hét boek over het Enneagram van de hand van Willem Jan van de Wetering, dé Nederlandse ‘expert on the topic’.
Het was een maf, wild plan, te meer omdat ik mijn opleiding tot EIK (Enneagram IntegratieKunde) Coach destijds nog moest beginnen, maar ik geloofde erin en ben aan de slag gegaan, volledig toegewijd om het maffe plan te laten slagen. Ik zou het boek gaan vertalen en als het in Italië een succes zou worden, zou ik de persoon zijn die de dynamische visie op het Enneagram in Italië verder zou gaan verbreiden.

In februari 2010 was het maffe, wilde plan concreet een feit: het boek was vertaald en werd in Italië door een grote uitgever uitgegeven en we hielden een promotietoer in 10 grote Italiaanse steden om het boek en de verdere Italië-plannen te promoten. In tien avonden tijd zagen we meer dan 2000 mensen die we naar ons beste kunnen hebben geprobeerd enthousiast te maken voor het Enneagram, en de eerste reacties waren zeer positief en erg veelbelovend.

Inmiddels, in de zomer van 2011, heb ik al diverse diepgaande trainingsweken over het Enneagram in Italië gegeven, coach ik Italiaanse mensen via Skype aan de hand van het Enneagram en ben ik regelmatig in Italië om een seminar over het Enneagram te geven. En ik realiseer me hoe ontzettend bijzonder het eigenlijk is dat mijn ‘droom’, mijn maffe plan, inmiddels zó concreet is geworden en zo’n prachtige vruchten afwerpt. Ik vind het heel bijzonder, heel bizar, en bovenal: heel erg gaaf. Het doet me realiseren dat niets onmogelijk is en dat er heel veel gemanifesteerd kan worden, als je er maar echt, ECHT in gelooft en er 100% voor gaat.
Ik heb erin geloofd, heb me niet van mijn pad laten brengen door mensen die allerlei beren op de weg zagen, ben gestaag doorgegaan en heb erop vertrouwd dat ik dit zou kunnen realiseren, als ik 100% toegewijd zou zijn aan mijn plan en vol geloof en vertrouwen aan de slag zou gaan. En voila’. Het werkt. En het is een prachtige, heel intense ervaring.

We zijn zo veel meer, zo veel groter, dan we vaak denken te zijn. We kunnen zo veel meer dan we doorgaans denken. We zijn veel minder beperkt dan we zelf geloven en dan onze omgeving ons soms doet geloven. En we zouden er wijs aan doen meer te durven dromen en meer in het werk te stellen om onze dromen te doen uitkomen.

Hoe zit het met jouw dromen? Durf jij te dromen? Durf je te geloven dat je veel méér bent en kunt dan je nu wellicht denkt en dat ook jij bergen kunt verzetten? En durf je de
sprong te wagen en vol vertrouwen, geloof en toewijding alles op alles te zetten om je droom waar te maken? Ik gun het je van harte. Ik wens het je zo toe. Want het is, in veel opzichten, een enorm verrijkende ervaring die je heel veel kracht geeft en veel beperkende overtuigingen en gedachten doet verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Durf te dromen, en ga voor je droom! En laat niemand je wijs maken dat het onmogelijk is. We zijn tot zo veel meer in staat dan we denken…

Ik wens je prachtige dromen en alle vertrouwen, geloof en commitment toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *