Enneagram (basiscursus)

De korte cursus Enneagram Basis bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur elk, die plaatsvinden in drie opeenvolgende weken.

In drie avonden maak je kennis met de 9 enneatypen en hun onderliggende aansturingen en mechanismen. Je leert wat aan het enneatypische gedrag van elk type ten grondslag ligt (welke pijn en angst, welke vermijding, welke fixatie en welke ego-gedreven passie),  welke verdedigingsmechanismen de verschillende typen hanteren in hun pogingen pijn of kwetsingen op een afstand te houden, wat de sterke kanten en de valkuilen van de 9 typen zijn én je krijgt inzicht in manieren om enneatypische aspecten of neigingen die beperkend op je werken te verzwakken of overkomen.
Ook verneem je hoe elk type zich gedraagt in situaties van spanning (stress) en in situaties van ontspanning en krijg je inzicht in de wisselwerking tussen de verschillende enneatypen en in de dynamiek en het holistische karakter van het Enneagram als geheel.

Door dit alles zul je bepaalde aspecten van jezelf én van mensen om je heen gaan herkennen en beter begrijpen en zul je mogelijkheden gaan zien om ànders om te gaan met specifieke aspecten van jezelf en met enneatypisch gedrag van anderen.

De cursus wordt gegeven in mijn praktijk in Roggel (Limburg), in een kleine groep die maximaal 6 deelnemers telt. De opzet is bewust kleinschalig, zodat de sfeer prettig en kalm is en er voldoende tijd, ruimte en aandacht voor elke deelnemer is.

Geschikt voor: iedereen die kennis wil nemen van het Enneagram als model en de 9 enneatypen (persoonlijkheidsstructuren) die daarin besloten liggen. Voorkennis van de 9 enneatypen is niet vereist en het verdient zelfs de voorkeur ‘blanco’ te zijn en niét van te voren al kennis te nemen van de verschillende enneatypen.

Kosten: € 120,00 (inclusief 21% BTW, hand-outs, koffie, thee, water en wat lekkers)
Locatie: mijn praktijk te Roggel. Adresgegevens worden na boeking verstrekt.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur.
Data: woensdag 11 april, woensdag 18 april, woensdag 25 april.
Maximum aantal deelnemers: 6.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@sharonkersten.com

Tip: Meld je tijdig aan, want het aantal plekken is beperkt!

Meer informatie over het Enneagram en over mogelijkheden met mij in een 1-op-1-setting aan je eigen enneatypische aspecten te werken (middels een individueel traject) vind je hier.