Innerlijk Kindwerk (basiscursus)

De Basiscursus Innerlijk Kindwerk bestaat uit 5 online bijeenkomsten van 2 uur elk, die plaatsvinden in een bestek van 9 weken. Tussen de bijeenkomsten in zit steeds een week waarin er géén bijeenkomst is.

In vijf avonden leer je waar Innerlijk Kindwerk over gaat, hoe de innerlijke kinderen die we allemaal in ons meedragen van invloed kunnen zijn (en vaak ook zijn) op ons huidige functioneren en krijg je handvatten aangereikt waarmee je zelf een start kunt maken met het helen van jouw innerlijke kinddelen.
Je maakt kennis met de 7 ontwikkelingsfasen waar we als mens in de periode van 0 tot 21 jaar allemaal doorheen gaan en we bekijken welke thematieken, behoeften en ontwikkelingstaken er in elke fase centraal staan. We kijken naar het belang van elke ontwikkelingsfase en bijbehorende ontwikkelingstaken én naar de gevolgen van blokkades of beschadigingen in elke fase. Hierdoor wordt duidelijk hoe specifieke dingen die we in onze jongere jaren hebben meegemaakt een wissel trekken op de volwassene die we uiteindelijk zijn geworden.

Je gaat gedurende deze cursus niet alleen begrijpen hoe bepaalde dingen waar je als volwassenen steeds tegenaan loopt een direct gevolg kunnen zijn van stagnaties of situaties in je jongere jaren, maar krijgt ook inzicht in wat jij nu kunt doen om bepaalde ‘kindbeschadigingen’ te helen, zodat je innerlijke kind alsnog kan uitgroeien tot een volwassene die in balans is, zichzélf kan geven wat hij/zij nodig heeft, op zichzelf durft te vertrouwen en vanuit een gezonde (emotionele) neutraliteit met anderen kan omgaan.

We dragen allemaal beschadigde kinddelen in ons mee die nog op heling wachten, en wij zelf zijn degenen die die heling tot stand kunnen brengen – als we maar eenmaal weten wáár de beschadiging zit en vandaan komt, hoe deze eruit ziet, hoe deze heeft doorgewerkt en wat er nu nodig is om deze te helen.

Na elke bijeenkomst krijg je een reflectie-opdracht aangereikt waar je in de periode na de bijeenkomst mee aan de slag kunt gaan om zelf verbinding te maken met een specifiek innerlijk kinddeel en te onderzoeken wat dat deel van jou nu nodig heeft om (verder) te helen.
Ook krijg je tijdens deze cursus een door mij gecreëerd format aangereikt waarmee je kunt werken om innerlijke kinddelen te ontmoeten en te helen – een format waar je de rest van je leven je voordeel mee kunt doen.

De cursus wordt online gegeven, in een webinarformat. De webinars zijn live waardoor er mogelijkheid is tot onderlinge interactie. Het aantal deelnemers is beperkt om een prettige en kalme sfeer te borgen.

Geschikt voor: iedereen die beter wil begrijpen wat innerlijk kindwerk inhoudt, wat de invloed van kinddelen op ons latere zijn en functioneren is en wat we nu zelf kunnen doen om beschadigde innerlijke kinddelen te helen.

Kosten (hele serie): € 200,00 (inclusief 21% BTW, overzichts-handouts, format en reflectieopdrachten)
Locatie: Online. Inlog-gegevens en bijbehorende informatie worden na boeking verstrekt.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur.
Data: worden in september bekendgemaakt.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@sharonkersten.com

Tip: Meld je tijdig aan, want het aantal plekken is beperkt!

Meer informatie over Innerlijk Kindwerk en over mogelijkheden daar met mij in een 1-op-1-setting aan te werken (middels een individueel traject) lees je hier.