Reframing Your Story: de creatie van een Helend Verhaal

De cursus Reframing Your Story: de creatie van een Helend Verhaal bestaat uit 4 bijeenkomsten die plaatsvinden in een bestek van vijf weken. Tussen de 3e en de 4e bijeenkomst zit een interval van 2 weken.

Deze cursus is geschikt voor wie iets vervelends heeft meegemaakt, kort of lang(er) geleden, en merkt dat het steeds weer vertellen van het verhaal over die gebeurtenis – aan anderen of aan jezelf – je naar beneden haalt, je teneergeslagen maakt en jouw kracht, balans en welbevinden ondermijnt.
In deze cursus leer je hoe je het verhaal over datgene wat je hebt meegemaakt opnieuw kunt leren vertellen, op een ándere manier – een manier die jou bekrachtigt, in plaats van kracht ontneemt – en ga ja daadwerkelijk aan de slag met de creatie van een Helend Verhaal over datgene wat jij hebt meegemaakt. 

In een bestek van vijf weken
* leer je hoe je een pijnlijk verhaal kunt transformeren in een Helend Verhaal
* is er ruimte voor en geven we erkenning aan het pijnlijke verhaal
* staan we stil bij de pijnpunten van het pijnlijke verhaal
* werk je aan het loslaten van het pijnlijke verhaal
* start je met jezelf geven wat jij nodig hebt om niet langer het pijnlijke verhaal te vertellen, maar een Helend Verhaal te kunnen creëren
* houden we een ‘helende bijeenkomst’ met een ceremonieel karakter, waarin de andere 2 deelnemers jou ondersteunen in jouw heling en jij hen ondersteunt in hun heling
* creëer je jouw nieuwe, helende, verhaal
* deel je jouw Helende Verhaal in de groep
* bekrachtigen we als groep jouw Helende Verhaal
* krijg je tips mee om jouw Helende Verhaal na afloop van deze cursus verder te versterken

Dit alles gebeurt in een sfeer van veiligheid, acceptatie, respect en kwetsbaarheid, in een kleine groep die bestaat uit maximaal 3 deelnemers plus mijzelf. Tijdens de bijeenkomsten ondersteunt deze groep jouw proces en draag jij bij aan het ondersteunen van het proces van de andere deelnemers. We werken met de kracht van delen en helen in groepsverband, in een groep die bestaat uit mensen die hetzelfde doel hebben als jij: van een pijnlijk verhaal een Helend Verhaal maken.
Aan het einde van de bijeenkomsten 1, 2 en 3 krijg je steeds een opdracht mee die je thuis, zelfstandig, dient uit te voeren. Dit zijn schrijf- en reflectieopdrachten, die vóór aanvang van de volgende bijeenkomst gemaakt dienen te worden en die je uitgewerkt meeneemt naar de volgende bijeenkomst (waar we verder werken aan/met de betreffende opdracht). Voor het maken van de opdrachten zul je elke week wat tijd moeten reserveren; denk aan in elk geval 2 à 3 uur per keer.

De cursus wordt gegeven in mijn praktijk in Roggel (Limburg), in een heel kleine groep (maximaal 3 deelnemers) en in sfeer van veiligheid waarbij respect, acceptatie, oprechtheid, compassie voor elkaar en kwetsbaarheid centraal staan. De opzet is bewust zo kleinschalig omdat deze cursus doelbewust gecreëerd is voor een groep van maximaal 3 deelnemers, zodat er ruim voldoende tijd, aandacht en ruimte is voor alle verhalen.

Geschikt voor: iedereen die wil leren hoe je een pijnlijk verhaal kunt transformeren in een Helend Verhaal en daar ook daadwerkelijk mee aan de slag wil gaan gedurende de looptijd van deze cursus.
Vereisten: bereidheid en vermogen je kwetsbaar op te stellen, je verhaal te delen en oprecht, aanwezig, aandachtig en met respect en compassie te luisteren naar het verhaal van een ander.

NB De bijeenkomsten van deze cursus kunnen niet (!) het karakter hebben van individuele therapeutische sessies waarin aan grote blokkades of het verwerken van diep verdriet gewerkt kan worden (daarvoor zijn individuele sessies de aangewezen plek).
Wél kan er een sterk ‘therapeutisch’ en helend effect uitgaan van de bijeenkomsten en van deze cursus als geheel. In de bijeenkomsten ligt de focus echter op **het verhaal** omtrent datgene wat je is overkomen en werken we aan de transformatie van een pijnlijk verhaal tot een Helend Verhaal.

Kosten: € 140,00 (inclusief 21% BTW, hand-outs, koffie, thee, water en wat lekkers)
Locatie: mijn praktijk te Roggel. Adresgegevens worden na boeking verstrekt.
Tijd: 1e bijeenkomst: 19.30 – 21.30 uur. 2e en 3e bijeenkomst: 19.30 – 22.00 uur.
4e bijeenkomst: 19.30 – 22.30 uur.
Data: worden in september 2018 bekendgemaakt.
Maximum aantal deelnemers: 3.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@sharonkersten.com

Tip: Meld je tijdig aan, want er zijn slechts 3 plekken beschikbaar!