Een introductie tot Innerlijk Kindwerk


Heb je de kreet Innerlijk Kindwerk al vaker voorbij horen komen en wil je nu wel eens wat méér daarover weten?

Ben je benieuwd wat de uitgangspunten van Innerlijk Kindwerk zijn en waarom het zo ontzettend waardevol is?

Of wil je gewoon graag een goede introductie tot Innerlijk Kindwerk krijgen van iemand die zich in Innerlijk Kindwerk heeft gespecialiseerd en al 12 jaar mensen middels Innerlijk Kindwerk ondersteunt en begeleidt?

Dan nodig ik je van harte uit naar deze lezing te komen.
Laagdrempelig, kleinschalig en compact. Speciaal ontworpen om mensen te introduceren tot de uitgangspunten, de essentie, de enorme waarde en het grote belang van werken met Innerlijk Kindstukken. Mét ruimte voor vragen & antwoorden.


Inhoud

In deze lezing introduceer ik je tot de uitgangspunten en de essentie van Innerlijk Kindwerk en wordt duidelijk waaróm Innerlijk Kindwerk zo waardevol is en waarom werkelijk iedereen gebaat is bij het leren werken met Innerlijk Kindstukken.

Je krijgt informatie over

 • de kern en basisprincipes van Innerlijk Kindwerk
 • manieren waarop Innerlijk Kindstukken deel van ons uitmaken en ons beïnvloeden in ons volwassen leven
 • de manieren waarop – bij iedereen! – verwondingen of beschadigingen van Innerlijk Kindstukken ontstaan
 • de ontwikkelingsfasen die we als mens allemaal doormaken, van 0 tot 21 jaar, en de ontwikkelingstaken die daarbij horen
 • manieren waarop niet optimaal doorlopen ontwikkelingstaken zich kunnen vertalen in specifieke patronen, gedragingen en blokkades in ons latere leven
 • het ontstaan van overtuigingen, ‘programmeringen’, conditioneringen en gedragspatronen in de eerste jaren van ons leven – en de invloed daarvan op en in onze latere levensjaren
 • wat er nodig is om verwonde of beschadigde Innerlijk Kindstukken te kunnen helen als we eenmaal volwassen zijn
 • de – heel belangrijke – aandachtspunten die we in acht dienen te nemen als we aan het helen van Innerlijk Kindstukken willen gaan werken.

Dit alles gebeurt op een manier die passend is bij een introductie: de informatie wordt helder en in duidelijke taal aangereikt, waarbij er vanuit wordt gegaan dat je nog niet veel, of zelfs niets, van Innerlijk Kindwerk af weet.

Voorkennis is niet nodig; je kunt gewoon ‘aanschuiven’ en de informatie rustig tot je nemen, in de veiligheid van een relatief klein gezelschap en in een ontspannen sfeer.

Na afloop van deze introductie tot Innerlijk Kindwerk:

 • heb je een goede indruk van de manieren waarop beschadigde of verwonde Innerlijk Kindstukken ons zoal beïnvloeden
 • ben je geïntroduceerd tot de essentie en de belangrijkste uitgangspunten van Innerlijk Kindwerk
 • zal je duidelijk zijn hoe waardevol en hoe belangrijk Innerlijk Kindwerk is, voor iederéén
 • heb je een indruk van de mate waarin Innerlijk Kindstukken zeer sterk kunnen doorwerken in onze gevoelens van eigenwaarde, zelfvertrouwen, veiligheid, autonomie, zorgeloosheid/onbevangenheid en authenticiteit
 • begrijp je dat ook ons vermogen mensen werkelijk toe te laten, zuivere verbindingen aan te kunnen gaan, onszelf in vrijheid te durven uiten en ons werkelijk te kunnen verbinden met zowel onszelf als de mensen en dingen (doelen, projecten) om ons heen sterk beïnvloed kan worden door Innerlijk Kindstukken
 • heb je een indruk van de enorme ‘winst’ die te behalen is als we aan heling van onze Innerlijke Kinderen gaan werken
 • heb je vernomen wat belangrijke punten zijn waar rekening mee dient te worden gehouden als je zelf met Innerlijk Kindwerk aan de slag wilt gaan
 • zul je je meer bewust zijn van je eigen Innerlijke Kindstukken en zul je meer, of makkelijker, begrip, compassie en liefde kunnen voelen voor het kind dat jij eens was
 • heb je een aantal tips gekregen die je kunt gebruiken om het Innerlijke Kind/de Innerlijke Kinderen in jezelf te gaan erkennen en jouw band daarmee te gaan versterken.

Je zult na afloop van deze lezing wezenlijk anders kijken naar kinderen – je eigen innerlijke kinderen, de innerlijke kinderen van de mensen om je heen én de kinderen die nu nog kind zijn…

“Als je eenmaal weet waar innerlijk kindwerk over gaat, zal je kijk op kinderen – én volwassenen, met alle innerlijke kinderen die in hen leven – voor altijd anders zijn. Begripvoller. Toleranter. Met meer compassie. Liefdevoller.

Het kind in de mens zien, leidt tot een verzachting en opent het hart. En dat héélt dingen. Op heel diepe lagen.”

~ Sharon Kersten


Opzet

Deze activiteit duurt in totaal 2 uur en een kwartier.

In circa anderhalf uur tijd introduceer ik je tot de hierboven genoemde punten. Je krijgt veel informatie te horen en het staat je uiteraard vrij aantekeningen te maken over de informatie die ik deel. Tussendoor zal ik regelmatig checken of alles duidelijk is en als er vragen zijn die niet kunnen wachten tot het laatste deel van de avond, zal ik deze eerder al oppakken.

Het laatste deel van deze avond is volledig ingeruimd voor vragen (omtrent de dingen die in het eerste deel van de lezing aan bod zijn gekomen) & antwoorden en is dus interactief van aard.

(NB Het spreekt voor zich dat ik in deze setting niet uitgebreid in kan gaan op vragen van zeer persoonlijke aard; daarvoor is een individueel consult de aangewezen plek.)


Datum, tijd & kosten

De lezing Een introductie tot Innerlijk Kindwerk wordt gegeven op ______(datum volgt) ________
Aanvang lezing: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur.
Zaal open vanaf 19.15 uur.

De kosten voor deelname aan deze lezing inclusief koffie/thee en wat lekkers bedragen € 20,-.

De lezing wordt gegeven op een bijzondere plek in Heythuysen (midden-Limburg). Na boeking ontvang je de adresgegevens.

Let op: deelname is alleen mogelijk na voorafgaande aanmelding!

Aanmelden

Meld je aan door hieronder je ticket(s) te bestellen.
De print van je betalingsbewijs is tevens je toegangsticket voor de lezing.
Er worden geen tickets aan de deur verkocht.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je tijdig aan. Vol = vol!


Huisregels

► De lezing wordt gegeven in een sfeer van veiligheid, discretie en wederzijds respect, waartoe alle deelnemers gehouden zijn. Eenieder die zich hier niet aan houdt wordt zonder pardon direct verwijderd, zonder aanspraak te kunnen maken op teruggave van de kosten voor deelname. Verstoringen van het gevoel van veiligheid, respectloos en anderszins ongepast gedrag en oneigenlijke redenen voor deelname zijn niet welkom, horen niet thuis in een sfeer van veiligheid, discretie en wederzijds respect en worden niet getolereerd. Wie zich hier niet in kan vinden, wordt vriendelijk verzocht niet deel te nemen.

► Ik werk alleen met kleine groepen deelnemers. Het aantal plekken per activiteit is dus altijd beperkt. Aan deze lezing kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

► Familieleden en zakelijke relaties (actueel of voormalig) van Sharon Kersten zijn, om redenen van professionaliteit en ethiek, uitgesloten van deelname.

Heb je al eerder met mij gewerkt, dan weet je dat ik veiligheid, discretie en wederzijds respect hoog in het vaandel heb staan in al mijn activiteiten. Eenieder die met mij werkt dient zich veilig en gerespecteerd te kunnen voelen. Bovenstaande ‘huisregels’ beogen dit te borgen.


Doe je mee? Fijn!


Ook interessant voor anderen? Deel het!