Cursus Enneagram Basis

De korte cursus Enneagram Basis bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur elk die plaatsvinden in vier opeenvolgende weken.

In vier avonden maak je kennis met de 9 enneatypen en hun onderliggende aansturingen en mechanismen. Je leert wat aan het enneatypische gedrag van elk type ten grondslag ligt (welke pijn en angst, welke vermijding, welke fixatie en welke ego-gedreven passie),  welke verdedigingsmechanismen de verschillende typen hanteren in hun pogingen pijn of kwetsingen op een afstand te houden, wat de sterke kanten en de valkuilen van de 9 typen zijn én je krijgt inzicht in manieren om enneatypische aspecten of neigingen die beperkend werken te verzwakken of overkomen.
Ook verneem je hoe elk type zich gedraagt in situaties van spanning (stress) en in situaties van ontspanning en krijg je inzicht in de wisselwerking tussen de verschillende enneatypen en in de dynamiek en het holistische karakter van het Enneagram als geheel.

Door dit alles zul je bepaalde aspecten van jezelf én van mensen om je heen gaan herkennen en beter begrijpen en zul je mogelijkheden gaan zien om ànders om te gaan met specifieke aspecten van jezelf en met enneatypisch gedrag van anderen.

De cursus wordt online gegeven, in een webinarformat. De webinars zijn live waardoor er mogelijkheid is tot onderlinge interactie. Het aantal deelnemers is beperkt om een prettige en kalme sfeer te kunnen borgen.

Geschikt voor: iedereen die kennis wil nemen van het Enneagram als model en de 9 enneatypen (persoonlijkheidsstructuren) die daarin besloten liggen. Voorkennis van de 9 enneatypen is niet vereist en het verdient zelfs de voorkeur ‘blanco’ te zijn en niét van te voren al kennis te nemen van de verschillende enneatypen.

Kosten: € 160,00 (inclusief 21% BTW en overzichtshand-outs )
Locatie: Online. Inlog-gegevens en bijbehorende informatie worden na boeking verstrekt.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur.
Data: worden in september bekendgemaakt.
Maximum aantal deelnemers: 6.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@sharonkersten.com

Tip: Meld je tijdig aan, want het aantal plekken is beperkt!

Meer informatie over het Enneagram en over mogelijkheden met mij in een 1-op-1-setting aan je eigen enneatypische aspecten te werken (middels een individueel traject) vind je hier.