Maandelijks sparren

Een maandelijkse spar-sessie, per telefoon, met een professional die jou scherp houdt, als klankbord fungeert, met je meedenkt, je helpt de koers richting je doelen te bewaken of verder vorm te geven, je aanmoedigt, je stimuleert en inspireert: steeds meer mensen maken er gebruik van.

Waarom? Omdat het ontzettend fijn en waardevol is op regelmatige basis even te kunnen ‘levelen’ met iemand die

 • weet wie jij bent, wat je doet en wat je doelen zijn
 • met je meekijkt, als buitenstaander scherp kan observeren en dingen kan opmerken die jou wellicht ontgaan
 • als klankbord kan dienen en je van zinvolle feedback kan voorzien
 • je kan ondersteunen bij het bewaken van je koers en het voor ogen houden van je visie
 • een ánder licht op dingen kan schijnen, een ánder perspectief kan bieden dan het perspectief dat je al hebt
 • jou kan stimuleren tot out of the box denken en creatieve oplossingen wanneer je zelf even ‘vastzit’
 • je kan aanmoedigen dóór te gaan en niet op te geven wanneer je zelf even door de bomen het bos niet meer ziet
 • jouw zelfvertrouwen een boost kan geven en je mindset en visie een positieve impuls kan geven.

Zo iemand… zouden we eigenlijk allemaal tot onze beschikking moeten hebben.
Iemand die ons eraan herinnert dat we dingen weliswaar zélf moeten doen maar dat we niet alles helemaal alléén hoeven te doen.

Want laten we wel wezen en eerlijk zijn: niemand van ons is ‘superman’ of ‘superwoman’ en we zijn allemaal gebaat bij het soms even kunnen raadplegen van een betrouwbare en doortastende sparringpartner die

 • een luisterend oor biedt waar je écht wat aan hebt
 • een frisse wind kan doen waaien
 • ons nét even die zetjes geeft die we nodig hebben om weer te komen tot helderheid in ons denken, hernieuwd geloof in ons eigen kunnen en het oppoetsen van de visie die ons zo dierbaar is en die we graag willen realiseren.

Klinkt interessant, maar waar vind je zo iemand?

Zo iemand heb je zojuist gevonden. Zo iemand… ben ik. 🙂
Niet doordat ik ooit bedacht heb zo iemand te willen zijn of ‘worden’, maar doordat het simpelweg is wie en hoe ik bén en wat ik al vele jaren voor heel veel mensen op professionele basis doe.

Het fungeren als sparringpartner, klankbord, meedenker, luisterend oor, koersbewaker, frisse wind, aandrager van creatieve oplossingen en onvoorwaardelijk supporter is in wezen wat ik al decennia lang doe, voor heel veel mensen in mijn omgeving; het is wat ik ‘altijd al’ deed, ver voordat ik in 2008 mijn coachpraktijk opende. En sinds ik mijn praktijk heb zijn steeds meer mensen mij als professioneel sparringpartner gaan inschakelen, ofwel na afloop van een coachtraject, een serie losse consulten of deelname aan één van mijn cursussen of activiteiten, omdat ze het prettig vinden op regelmatige basis met mij te blijven ‘sparren’, ofwel doordat ze vernamen dat mensen in hun omgeving zó veel baat hadden bij de maandelijkse gesprekken met mij, dat zij dat ook graag wilden.

Hoewel het concept ‘spar-sessie’ de laatste tijd een waar buzzword is geworden, is het in mijn geval dus simpelweg iets dat ik al heel lang doe en waar al grote aantallen mensen heel enthousiast over zijn en dankbaar gebruik van maken. En… dat is óók voor jou mogelijk!


Voor wie is het geschikt, zo’n maandelijkse spar-sessie?

Het antwoord daarop is heel simpel: voor iedereen die daar behoefte aan heeft.
Als de opsomming hierboven jou aanspreekt, als je bij het lezen van de tekst bovenaan deze pagina dacht “Ja, dát zou ik ook graag willen! Zo iemand zou ik ook graag tot mijn beschikking willen hebben!” dan ben jij één van de mensen voor wie een maandelijkse spar-sessie heel geschikt is.

Onder de vele mensen die al op maandelijkse basis met mij sparren of gespard hebben zijn allerlei soorten mensen te vinden, met een enorme verscheidenheid aan beroepen, activiteiten, persoonlijke processen en professionele rollen.

Van kleuterleidsters tot CEO’s van grote bedrijven en instellingen, van dierenartsen tot leerkrachten, van verpleegkundigen tot eerstelijnsmanagers, van masseurs tot zelfstandig ondernemers in allerlei takken van het MKB, van chronisch zieke mensen tot mensen die een geliefde dierbare hebben verloren, van reguliere en alternatieve therapeuten tot rechters, van huismoeders en huisvaders tot profsporters, van psychologen tot musici, van paramedici tot mensen die werkzaam zijn in de wellness-sector of de velden van healing, reading en mediumschap, van mensen die werken in de crisisopvang tot coaches, trainers en sprekers, van vrijwilligers in hospices tot gepensioneerden die nog middenin in het leven staan, van academici tot dansers, van wetenschappers tot kunstenaars: heel veel verschillende mensen met enorm uiteenlopende activiteiten en processen hebben al van mijn dienst als sparringpartner gebruik gemaakt en hebben de waarde van ‘maandelijks even sparren’ al ontdekt.


Waar gaat zo’n spar-sessie dan zoal over?

Over datgene wat jij inbrengt, het onderwerp waar jij op dat moment over wilt sparren, levelen of klankborden met mij.

Over datgene waarin jij even vastloopt en waar je graag feedback op wilt, een ander licht op wilt laten schijnen of tot een andere visie over wilt komen. Over het bos dat je even niet meer ziet door alle bomen, en over manieren waarop je het bos weer wél kunt gaan zien. Over strategieën om obstakels te overkomen of tot effectieve(re) en efficiënte(re) acties over te gaan. Over de helderheid die jij even kwijt bent, of het zelfvertrouwen dat bij jou even zoek is, en de dingen die ik tijdens de spar-sessie kan aanreiken om jou je helderheid en zelfvertrouwen weer terug te laten vinden.

Je kunt het zien als een variant op, of een vorm van, coaching, waarbij ik echter meer met je interageer als de mens die ik ben dan als ‘de coach’ die ik binnen coach-trajecten ben: een mens die

 • een professional is op veel verschillende gebieden
 • de spar-sessie heel serieus neemt en professioneel benadert (het is geen theekransje…)
 • aansluit bij waar jij op dat moment staat en
 • jou zo goed mogelijk probeert te supporten ten aanzien van het onderwerp of de thematiek die jij inbrengt

… waarbij ik gebruik maak van de professionele expertise, ervaringen en vaardigheden die ik in huis heb – én van mijn vermogen in korte tijd de kern van zaken te doorgronden.

Om je een aantal voorbeelden te geven:

Er zijn ondernemers die met mij sparren over hun ondernemersactiviteiten, hun strategieën en de uitdagingen die zij daarbij tegenkomen. Er zijn coaches en trainers die met mij sparren over dingen waar zij binnen hun specifieke beroepsuitoefening tegenaan lopen. Er zijn kunstenaars die met mij sparren over hun visies en creaties en over manieren om hun creaties onder de aandacht van het publiek te brengen. Er zijn hulpverleners die met mij sparren om de dingen die zij meemaken (anders) te kunnen kaderen of plaatsen. Er zijn managers die met mij sparren om meer, of een ander, zicht te krijgen op processen en dynamieken die spelen binnen de organisaties waarvoor zij werken. Er zijn mensen die voorheen een coach-traject of groeitraject bij mij hebben doorlopen en die het nu prettig vinden eens per maand nog even met mij te levelen om hun nieuwe koers te bewaken. Er zijn mensen die veelvuldig met kinderen te maken hebben, in hun werk of in hun privésfeer, en die de spar-sessies gebruiken om meer inzicht te krijgen in de psychologische aspecten van ontwikkelingsfasen en/of om (meer) inzicht te krijgen omtrent hoe om te gaan met hooggevoeligheid in kinderen.

Er zijn hoogsensitieve mensen die de spar-sessies gebruiken om ‘de vinger aan de pols te houden’ wat het omgaan met hun hoogsensitiviteit betreft en het fijn vinden dit te doen met iemand die zelf ook hoogsensitief is én anderen daar professioneel in begeleidt. Er zijn hoog-intelligente en ‘hoogbegaafde’ mensen die het prettig vinden op regelmatige basis even te sparren met mij omdat mijn systeem net zo werkt als dat van hen, waardoor zij in mij iemand gevonden hebben met wie ze ‘op hun niveau’ kunnen sparren, schakelen en brainstormen. Er zijn mensen die onder narcistisch misbruik hebben geleden en die de maandelijkse spar-sessies inzetten als onderdeel van hun verwerkingsproces, waarbij ze zich gehoord weten door iemand die weet wat het is om narcistisch misbruik te hebben doorgemaakt.

Elk op een geheel eigen manier gebruiken deze mensen de maandelijkse spar-sessies om een beroep te doen op de kennis, expertise, ervaringen en vaardigheden die ik zelf als mens en als professional heb opgedaan in uiteenlopende contexten.

Op de pagina Sharon vind je een overzicht van wat ik zoal gedaan heb op professioneel vlak en van de verschillende expertisevelden waar ik goed in thuis ben. Zie je daar raakvlakken met de dingen waar jij mee bezig bent en heb je het gevoel dat ik ook voor jou een prima sparringpartner zou kunnen zijn? Dan ben je van harte welkom voor een maandelijkse spar-sessie!


Gun jij het jezelf, zo’n maandelijkse spar-sessie?

Mooi! Dat doe je goed. 🙂

Ik ga heel graag met je aan de slag en zie ernaar uit ook jou op deze manier van dienst te zijn!

De maandelijkse spar-sessies vinden plaats per telefoon en kunnen worden geboekt als een bundel van 3 sessies (kwartaalbundel) of een bundel van 6 sessies (halfjaarbundel).

Boek hieronder de bundel van je keuze door op de knop ‘boek nu’ te klikken. Er opent zich dan een e-mail venster. Vermeld in de onderwerpregel van je mail duidelijk welke bundel je wilt boeken. Vermeld in de tekst zelf je naam- en adresgegevens, zodat ik deze correct op de factuur kan weergeven. Na verwerking van je boeking neem ik per e-mail contact met je op om je sessiedata in te plannen en ontvang je de factuur voor je boeking. Je boeking is definitief wanneer de factuur betaald is.

Tot binnenkort! En wat GOED dat je jezelf dit gunt!


☼ Je wordt door mij gebeld, op een Nederlands netnummer of een Nederlands mobiel nummer.


Ook interessant voor anderen? Deel het!